Исторически артефакти в Анталия

Археологическият музей с артефакти в Анталия, един от най-големите музеи в Турция. Намира се на планина, в района на Конялтъ, в западната част на града. Музеят разполага с впечатляваща колекция.

Общо музеят в Анталия разполага с 13 изложбени зали и галерия на открито. В музея можете да намерите всичко – от археологическите находки от епохата на палеолита до красивите скулптури от римския период.

 

Красивите плажове и артефакти в Анталия

Тюркоазените води на Патара (близо до село Гелемиш) или белите пясъци на Конялти (западния квартал на Анталия). Плажовете на Анталия варират от популярни, туристически до уединени и потопени в природата.

В зависимост от вашите предпочитания, съветвам ви да отседнете в някой от луксозните курорти на Анталия или да изберете по-уединен бутиков хотел с достъп до плажа с минимален брой туристи.

 

Водопадите Дуден

 

Тази група водопади и една основната природна атракция на град , е истинско откровение. И е много най-популярна сред туристите. И всичко започва с река Дуден, която извира в планината Тавър и по време на течението си образува около красиви 20 водопада. Най-големите и известни са Горен и Долен Дуден.

Водопадът Горен Дуден се намира в Националния природен парк, на 14 км североизточно от центъра на курорта. Спуска се в дефиле, заобиколено от изключително красива флора и фауна.

 

А долното течение на Дуден се слива право в Средиземно море и се вижда най-добре при разходка с лодка. Със сигурност е интересно преживяване.

 

Невероятната храна

Както всички региони на Турция, така и Анталия също има свои собствени традиционни ястия и много наситени със слънце и много пресни хранителни продукти за продажба на базарите.

 

 

Древните руини и артефакти в Анталия

Това е район, който е осеян с много на брой исторически забележителности, като се започне от Портата на Адриан в центъра на града и стигнем до руините на Ликийската империя по протежение на цялата й провинция.

 

Можете да разгледате артефакти в Анталия с AQUA TOUR.

Исторически артефакти в Анталия