Подходяща ли е процедурата за свързване, бондинг?

Въпреки своята универсалност, бондинг не е панацея.

Използването му не е препоръчително в ситуации със силно увредени зъби (с 50% или повече). В такива случаи е невъзможно да се гарантира надеждна фиксация на възстановяването и неговата дълготрайност. Хората, които пушат много, също не трябва да разчитат на бондинг за решаване на проблемите си със зъбите. Факт е, че композитният материал е по-порест от зъбния емайл. Никотинът много бързо ще го лиши от външна привлекателност.

Ако имате високи изисквания към качеството, надеждността и издръжливостта на възстановяванията, трябва да дадете предпочитание на вариантите без метал. Това важи особено за публичните хора, за които усмивката не е просто красив атрибут, а потвърждение на статуса.

 

С какво бондингът е различен от класическия пълнеж?

Основните разлики са предназначението на технологията и качеството на използваните материали. Пломбите запълват кухините, образувани след лечение на кариес. Композитните възстановявания са по-универсални, с тяхна помощ те възстановяват не само дъвкателната функция на зъба, но и неговата външна привлекателност.

В процеса на създаване на композитна реставрация съседните тъкани не се засягат, не се изисква анестезия.

Бондингът е доста бърз, ефективен и лесен начин за възстановяване на зъб, който е достъпен за всеки пациент. За повечето това ще бъде най-добрият избор като междинно решение. Ако искате да извършите цялостна рехабилитация, трябва да дадете предпочитание на безметални възстановявания.

Бондинг – реконструкция / ремоделиране върху зъб e процедура

Ремоделиране на зъб за естетични или терапевтични цели с полимерен материал (смола). Смола в естетичната дентална медицина и многобройни нанасяне на като пломби, запълване на интервали, регулиране на формата по ритъм, измиване на цветовете по ритъм и др.

Много пъти шлифоването е така коригирано и усещане за протетично възстановяване. В много държави е доста популярна процедурата бондинг, поради ниската цена (в сравнение с керамичните фасети) и друг вид направа (направо в една сесия с минимално рязане).

 

Подходяща ли е процедурата за свързване, бондинг?