Какво е локално изграждане на връзки и защо да го правите ?

Локално изграждане на връзки е, когато привличате връзки от уебсайтове със същата местна аудитория като вашата. Това може да са местни публикации, блогове, бизнес сайтове или директории.

Тези уебсайтове обикновено имат по-малка аудитория и по-нисък авторитет в домейна в сравнение с национални или международни публикации. Но линковете от тези сайтове са полезни поради тяхната изключителна уместност.

Ето три причини, поради които трябва да помислите за изграждане на местни връзки…

1) По-добро насочване към аудитория

Чрез изграждането на връзки в локално подходящи уебсайтове, вашият уебсайт се изправя пред хора, които могат да купуват от вас.

Помислете за възможностите за local links

Представете си, че сте счетоводител, базиран в малък град на източното крайбрежие. Чудесно е, ако можете да получите свързана с индустрията връзка от публикация с висока DR. Но ако публиката на изданието е предимно хора в Калифорния, това е малко вероятно да доведе до голям бизнес.

От друга страна, връзка от публикация с аудитория от хора във вашия регион може да предаде по-малко правомощия за домейн, но може да доведе до привличане на клиенти.

Това не означава, че трябва да игнорирате първия тип връзка. Те все още са изключително ефективен начин за повишаване на авторитета на вашия домейн и класирането в търсачките. Съсредоточете се както върху обикновените, така и върху местните връзки.

2) Това е добър източник на препратки

Може да е трудно да се намерят хора, които да направят връзка към вашия сайт. Но местните препратки са често неизползван източник – дори малките области обикновено имат стотици възможности.

Помислете за всички фирми, блогъри и публикации, които се грижат за вашия район. Всеки от тях има уебсайт, от който можете да опитате да получите връзка. Освен това, големите уебсайтове са свикнали да получават голям брой съобщения за изграждане на връзки и аутрич. Те често игнорират този тип заявка.

Но местните компании може да са по-склонни да помогнат, особено ако вашият бизнес е в същата област като тях.

3) Ще създадете истински взаимоотношения, благодарение на локално изграждане на връзки

Изграждането на местни връзки също е шанс за изграждане на реални взаимоотношения с други местни фирми. Вместо да изпращате масови имейли, можете да се обадите на бизнеса от местен номер, за да обсъдите идеите си. Може дори да успеете да се отбиете лично.

Въпреки че изграждането на взаимоотношения може да няма пряка полза от SEO, то със сигурност може да помогне на вашия бизнес да успее.

 

Какво е локално изграждане на връзки и защо да го правите ?