Видове плочки за строителство

Видове плочки за строителство, полезна информация от специалистите по инертни материали.

Видове плочки

Порцеланови плочки

Ето защо порцелановите плочки се считат за висококачествен, първокласен продукт, защото когато става въпрос за фактори като издръжливост, дизайн или цвят, той е победител. Порцелановите плочки могат да се използват в повърхности с натоварен трафик.

Какво трябва да знаете:

Те са непорести
Устойчив на надраскване, както и на петна
Употреби на керамични плочки:

Външна настилка

Стенен декор и облицовка на стени
В открити площи
Остъклени и витрифицирани керамични плочки

Това са най-популярните видове плочки, които се разработват в момента. Остъклените и остъклени керамични плочки са били използвани само за стени в началните етапи. Корпусът на плочките е изработен с помощта на специална бяла глина, изпичана при температура от 1200 градуса по Целзий. Последните елементи, които ни остават след това, се наричат ​​бисквити. След това тези бисквити се глазират или декорират според изискванията и след това се пекат във фурната. Двата вида глазури в керамичните плочки са – фаянсови глазури и цветни емайли.

Витрифицирани керамични плочки

Изработени от глинени материали, добавени с други фино смлени материали, керамичните плочки са подложени на много по-висока температура на изпичане. Когато става въпрос за напълно витрифицирани плочки, това са плочки, чиято дебелина също е витрифицирана. Те показват превъзходна устойчивост срещу абразия. Те могат да се използват в райони, включващи тежък поток от трафик, като се има предвид факта, че тези плочки са известни като здрави като гранит.

Какво трябва да знаете:

Предлага се в различни покрития (включително покритие против хлъзгане)
Има ниска порьозност и следователно е устойчив на петна
Освен това е устойчив на вода и замръзване
Позволява бърз монтаж

Употреби на витрифицирани плочки:

Стени на банята

Вътрешна и външна настилка

Кухненски гръб

Изборът на идеалния тип плочки за вашия строителен проект може да бъде доста трудна задача. Ако търсите висококачествени плочки или просто искате да проверите най-добрата цена на плочките за качество, вашето търсене завършва с BuildSupply – магазин на едно гише и електроцентрал от висококачествени строителни материали, доставени направо до вашия строителен обект.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

Видове плочки за строителство