Етапи при оптимизацията на онлайн магазина

Етапи при оптимизацията на онлайн магазина:

  • Поправете неправилните скриптове на сайта.
  • Премахнете дублиращи се страници и страници с грешка 404.
  • Конфигурирайте CNC – четими от човека URL адреси на страници на сайта.
  • Персонализирайте мобилната версия – през 2020 г. делът на продажбите в онлайн магазините от мобилни устройства е 70,4%.
  • За повече информация как да направите всичко това, прочетете статията за вътрешна оптимизация на уебсайтове.

Стъпка 2. Събиране на семантично ядро ​​за онлайн магазин

На този етап е важно да съберете всички заявки, по които потребителите ще намерят вашия магазин в търсене. Компетентно сглобеното семантично ядро ​​вече осигурява 40% успех в промоцията, защото дава разбиране за търсенето на търсене и посоката на работа по финализиране и разширяване на сайта.

В сглобеното ядро ​​ключовата роля е възложена на нискочестотните (LF) и средночестотните (MF) заявки – именно в техния състав присъстват заявките за продукти, които дават 80% от продажбите. Когато оптимизиран онлайн магазин заеме първите редове в резултатите от търсенето в определен клъстер от заявки, високочестотните заявки (HF) също се изтеглят до върха на резултатите. Например, ако всички свързани заявки за перални машини са в първите 10, основната заявка („перални машини“) самата ще бъде в първите 10, тъй като индексът на заявката е покрит.

Колкото повече LF и MF заявки в семантичното ядро, за които са оптимизирани страниците на сайта, толкова по-голяма е вероятността потребителят да ги последва до вашия онлайн магазин. Затова ви съветваме да се съсредоточите върху нискочестотните и средночестотните заявки при популяризирането.

За един среден нишов онлайн магазин, ядрото е средно 5000-10 000 заявки.

Стъпка № 3. Промяна на структурата на онлайн магазина

И така, семантичното ядро ​​е съставено: сега трябва да проверите кои страници на сайта са подходящи за събраните заявки, да планирате създаването на нови страници и да прецизирате структурата. Препоръчваме на собствениците на бизнес да започнат със съставянето на семантично ядро ​​и след това да изградят структура около него. Тъй като в повечето случаи се изисква ревизия на структурата.

Още по темата „Етапи при оптимизацията на онлайн магазина“ можете да намерите тук.

Етапи при оптимизацията на онлайн магазина – 2