Премахване на вдлъбнатините след градушка

Премахване на вдлъбнатините след градушка. Когато е невъзможно да се ремонтират вдлъбнатини, причинени от градушка без боядисване …

Всички горепосочени методи за изваждане на щети, оставени от градушка, не могат да бъдат извършени без последващо боядисване в такива случаи: Боядисването на автомобила е повредено от падането на градушка. Твърде сериозни повреди се наблюдават върху каросерията на автомобила, което изисква по-сериозен ремонт. Слоят боя, който покрива тялото, се характеризира с прекалено ниско качество. Също така е необходимо да се вземат предвид фактори като местоположението и дълбочината на увреждане, оставено върху тялото от камъни от градушка. Например, плитки вдлъбнатини с диаметър 15-20 сантиметра могат да бъдат извадени много бързо, ако в тях няма силни стружки.

Премахване на вдлъбнатините след градушка със собствени ръце

Премахване на вдлъбнатините след градушка е напълно разрешим проблем за всеки собственик на автомобил, чиято кола е била изложена на това атмосферно явление. За това може да се използва един от четирите метода за безремонтен ремонт на каросерията.

Всеки от тях има свои предимства и недостатъци, както и нивото на сложност на тяхното изпълнение. Освен това те използват различни инструменти, които трябва да бъдат на разположение от майсторите. Ще обсъдим подробно тези методи за ремонт по-долу.

Съществуващи методи за отстраняване на вдлъбнатини от градушка

Процедурата за отстраняване на вдлъбнатини без боядисване е коренно различна от ремонт на каросерията с възстановяване на боядисване. В действителност, в случая на последното, каросерията на автомобила е частично разглобена, което изисква значително време и усилия. Процесът на отстраняване на вдлъбнатини се извършва директно върху тялото, без да е необходимо да се демонтират отделните му части. В момента експертите използват четири основни метода: Всички те се отнасят до така наречените PDR-методи, тоест безцветни методи за отстраняване на вдлъбнатини (Paintless Dent Removal – англ.). Нека анализираме всеки от тях поотделно.

Премахване на вдлъбнатините след градушка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *