Информация при подбора на персонал

Информация при подбора на персонал, какво трябва да знаем …

Информация при подбора на персонал

Разберете възможно най-много за компетентността на кандидата (опит, образование, способности), за отношението му към работата (ентусиазъм, предпочитания, цели), за социалните ценности (лични качества, характер). Бъдете подготвени за паузи. Кратките паузи могат да предоставят допълнителна информация за кандидата. Прекалено дългите паузи могат да бъдат странни.

  1. Слушайте и си водете бележки

Вашата цел е да съберете информация при подбора на персонал, за кандидата, свързана с работата. За да направите това, трябва много внимателно да слушате какво казва той. Обръщайки пълно внимание на другия човек, ще го накарате да се чувства по-уверен във взаимодействието си с Вас.

Запишете някои важни моменти. Можете да използвате тези записи, за да разгледате по-отблизо кандидатите след интервюто. Можете също така да запишете въпроси, възникнали по време на интервюто.

Кажете на другия човек преди време, че ще си водите бележки. Пишете бързо и кратко, за да не разсейвате кандидата.

За съдействие от наша страна: фирма Upskill : София, 1404, бул. България 111, сграда А, ет. 4.

Нашият телефон е: +359 882 240 381.

  1. Отговорете на въпросите, които ще възникнат по време на интервюто при подбора на персонал

Нека кандидатът задава въпроси за работата или компанията. Интелигентните въпроси могат да Ви дадат по-добро разбиране за неговото мислене.

Бъдете готови да отговорите на трудни въпроси като:

Как се насърчава съвършенството?

Каква е ценностната система и етикета на компанията?

Какви възможности за кариера има компанията?

Доколко стабилна е позицията на компанията на пазара?

  1. Предоставете необходимата информация в края на интервюто

Подробна история за свободното място е най-добре да оставите в края на интервюто. Тогава е по-добре да говорим за културата на компанията, за взаимодействието на служителите и изискванията към тях. Казването на това по-рано ще помогне на кандидата да намери подходящи отговори на вашите въпроси.

Кажете истината за компанията и работата. Ако има отрицателни точки, говорете за тях. Бъдещите служители трябва добре да разбират с какво имат работа и какво могат да очакват от бъдещата работа.

Обсъдете заплата, график и ползи за компанията. Разкажете ни за следващата стъпка в процеса на наемане. Завършете, като благодарите на кандидата за вниманието към компанията.

Информация при подбора на персонал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *