повишаване на нивото на емоционална интелигентност

Начини да започнете да подобрявате уменията си за саморегулация на работното място

Ние от Skillception  предлагаме съвети за повишаване на нивото на емоционална интелигентност.

Намерете методи, които да ви помогнат да управлявате стреса на работното си място. Хобитата, хобитата, упражненията са чудесни начини за облекчаване на стреса.

Контролирайте се, когато в работата възникват стресови ситуации. Приемете, че не можете да контролирате всичко, но потърсете начини за справяне със ситуацията, без да добавяте гориво към огъня.

Помислете преди да вземете решения. Емоциите могат да ви завладеят в момента, но винаги можете да направите по-спокоен, по-рационален избор, ако си дадете малко време да обмислите всички възможности.

Подобрете социалните си умения. Това веднага ще се отрази на Вашата емоционална интелигентност.

Изследванията в психологията на емоциите също показват, че хората с високи коефициенти на квалификация имат силни социални умения. Тъй като те са в състояние да разпознаят емоциите на други хора, те могат да реагират адекватно на ситуацията. Социалните умения също са високо ценени на работното място, защото водят до по-добра комуникация и цялостна фирмена култура.

Служителите и мениджърите със силни социални умения са емоционално интелигентни и са в състояние да изграждат продуктивни взаимоотношения с колегите и да комуникират идеите ефективно. Те не са само страхотни отборни играчи; те могат да поемат ръководни роли при нужда.

Начини за укрепване на вашите собствени социални умения на работното място:

Чуйте, изслушвайте, какво трябва да кажат другите. Това не означава, че това е просто пасивно да слушате други хора. Активното слушане включва внимание, задава въпроси и дава обратна връзка. Ако сте в ролята на лидер или член на екипа, активното слушане може да покаже, че сте страстен към проектите и сте готови да работите с други хора, за да помогнете на групата да постигне целите си.

Обърнете внимание на невербалната комуникация. Сигналите, които хората изпращат чрез езика на тялото си, могат да кажат много за това, което всъщност мислят.

Насочете уменията си за убеждаване. Способността да влияете, да убеждавате членовете на екипа и лидерите може да измине дълъг път в кариерата Ви.

Препоръки за повишаване на нивото на емоционална интелигентност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *