Почистване на запушени канали

Почистване на запушени канали хидродинамично

За битовата канализация се използва хидродинамична машина и помпи, създаващи мощен поток от течност. Хидродинамичното почистване на канализационните тръби се извършва с помощта на апарати със спирални дюзи с различен диаметър. Те са инсталирани в близост до мивки или тоалетни, в отвора за отваряне се вкарва спирала, която се върти и пробива блокажи с всякаква плътност по време на работа на машината. Хидродинамичното почистване се използва за тръби с диаметър 5-30 cm.

Спирална машина – устройство с дюзи с различен диаметър, което се използва за почистване на канализационната тръба у дома. Устройството е инсталирано срещу дренажния отвор, в тръбата се поставя спирала. Машината ефективно разрушава блокирането с въртеливи движения и е приложима както в частна, така и в жилищна сграда. Ако няма специална машина, тогава можете да почистите тръбите просто със спирала, бавно да я въртите в една посока.

Важно! Почистване на запушени канали хидродинамично е подходящо за всяка конфигурация на тръбата и не е много скъпо.

Хидродинамичното почистване се извършва от специални устройства. В момента пластмасовите тръби се използват за инсталиране на канализационни системи в къща или апартамент. Завоите и завоите обикновено са обект на запушване, така че няма нужда да почиствате пластмасовите канализационни тръби като чугун.

В допълнение, неправилното използване на всякакви почистващи устройства може да повреди комуникацията. Пластмасовите тръби се почистват добре химически, тъй като това няма да повреди тяхната конструкция.

По-добре е редовно да предотвратявате запушванията, отколкото да почиствате каналите:

  • изплаквайте дренажите два пъти месечно с вряла вода;
  • не хвърляйте домакински, хранителни отпадъци, химикали в тоалетната, мивката;
  • използвайте сепаратор на мазнини.

Както пластмасовите, така и чугунените тръби в частна къща трябва периодично да се мият с оцет и сода. Понякога мощен поток вода е достатъчен за поддържане на добър поток на тръбата. Промишлеността произвежда специални почистващи препарати под формата на гранули или гел.  Ако се нуждаете от помощта на професионалисти в отпушването на канали,

Vodonoska.com. София, Враждебна, Телефон: 0878 777 807.

Почистването на запушени канали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *