филтър за твърди частици

Филтър за твърди частици DPF

Този метод е измиването на DPF филтъра за твърди частици, без да го разглобявате, тоест цялата работа се извършва директно върху автомобила. Филтърният елемент на дизелов автомобил е оборудван със сензори за температура и / или налягане. Ако развиете сензора, става възможно да приложите промиващ агент.

Тъй като промиването се извършва на автомобил, производителите отчитат възможните рискове от запалване на състава за промиване. Невъзможно е да се използват маслени продукти в такива условия. За почистване на DPF филтри се препоръчват водно-алкални разтвори заедно с промиваща течност. Такава течност е в състояние да неутрализира вредните алкали след приключване на процеса на почистване с помощта на разтвор. Течността се подава в тялото на клетката благодарение на специално създаден за тази цел пистолет. Използва се също извита или права сонда и допълнително е осигурена накрайник за пръскане.

Пистолет, набор от течности, сонди и пръскачки ви позволяват да работите с почти всеки модел на дизелов двигател, оборудван с филтър за твърди частици. Изплакването с този метод включва дозирано постепенно подаване на чистача през отвора на сензора. Често се използва мястото за монтаж на сензора за налягане, разположен пред елемента. Колата се загрява предварително, след което оставете филтъра да се охлади до около четиридесет градуса по Целзий. Струва си да се отбележи, че алкалният състав е най-ефективен при тази температура.

За почистване ще ви е необходим около един литър течност, която се оставя за петнадесет минути в случая на елемента. Пистолетът за пръскане с високо налягане е свързан с извита или права сонда, която се вкарва в отвора на сензора. Почистващото средство се напръсква периодично директно върху повърхността на филтъра – десет секунди се пръскат, десет секунди правят пауза. Работното налягане по време на пръскане трябва да бъде приблизително осем бара. Препоръчително е да въртите сондата при пръскане на състава и да се движите напред и назад, за да постигнете най-доброто качество на приложението на почистващото средство върху матрицата.

Как да промиете филтър за твърди частици DPF

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *